Architecture - commercial projects

EnerCrest - Corner Entry
EnerCrest - Corner Entry

A forward thinking oilfield services company that included a wind turbine and photovoltaic lighting in their corporate headquarters.

press to zoom
Conference Room exterior
Conference Room exterior

press to zoom
Big Piney industrial context
Big Piney industrial context

press to zoom
EnerCrest - Corner Entry
EnerCrest - Corner Entry

A forward thinking oilfield services company that included a wind turbine and photovoltaic lighting in their corporate headquarters.

press to zoom
1/15
Approach
Approach

press to zoom
Original kitchen to the left
Original kitchen to the left

press to zoom
TVRC night view
TVRC night view

press to zoom
Approach
Approach

press to zoom
1/15
Zebrawood and steel counter
Zebrawood and steel counter

press to zoom
Reception desk
Reception desk

press to zoom
intimate freestanding viewing rooms
intimate freestanding viewing rooms

press to zoom
Zebrawood and steel counter
Zebrawood and steel counter

press to zoom
1/4
New steel and glass doors
New steel and glass doors

press to zoom
Short sandblasted partitions
Short sandblasted partitions

press to zoom
File drawers & open shelves
File drawers & open shelves

press to zoom
New steel and glass doors
New steel and glass doors

press to zoom
1/7
Site view from street
Site view from street

press to zoom
Site view from creek
Site view from creek

press to zoom
Rooftop Deck
Rooftop Deck

Sauna in the foreground, outdoor fireplace in the rear, stairwell entry in the center.

press to zoom
Site view from street
Site view from street

press to zoom
1/7
Owen Bircher Park
Owen Bircher Park

press to zoom
High School Tennis Pavillion
High School Tennis Pavillion

press to zoom
Prototypical Structures
Prototypical Structures

press to zoom
Owen Bircher Park
Owen Bircher Park

press to zoom
1/10
Aerial View from Street
Aerial View from Street

Only the foreground building was included in our Praxis LLC renovation proposal. The structures to the rear were designed by Medicine Hat Inc. You can find a link on the Contacts page.

press to zoom
Existing Building
Existing Building

View from hillside across the creek.

press to zoom
View from creek
View from creek

press to zoom
Aerial View from Street
Aerial View from Street

Only the foreground building was included in our Praxis LLC renovation proposal. The structures to the rear were designed by Medicine Hat Inc. You can find a link on the Contacts page.

press to zoom
1/7
View from streecorner
View from streecorner

press to zoom
View from alley
View from alley

press to zoom
Alley view
Alley view

press to zoom
View from streecorner
View from streecorner

press to zoom
1/8
Residential buildings
Residential buildings

Barn in foreground is ranch Manager's residence. Behind is the Bunkhouse, with (4) bedroom suites and communal kitchen for truck drivers and private pilots.

press to zoom
Barn reconstruction
Barn reconstruction

The upper level was built of prefabricated storage trusses with a 2x12 bottom chord acting as floor framing. In this way, the sheathed upper floor could seismically stabilize the historic log structure below.

press to zoom
Residential buildings
Residential buildings

Barn in foreground is ranch Manager's residence. Behind is the Bunkhouse, with (4) bedroom suites and communal kitchen for truck drivers and private pilots.

press to zoom
1/2
Kitchen/ Dining Hall
Kitchen/ Dining Hall

press to zoom
Family Cabin
Family Cabin

press to zoom
Construction
Construction

press to zoom
Kitchen/ Dining Hall
Kitchen/ Dining Hall

press to zoom
1/6
Fifth Avenue Facade
Fifth Avenue Facade

Frank Daughtry and Associates, Paul Duncker project architect.

press to zoom
Reconstructed Entry Gate
Reconstructed Entry Gate

Frank Daughtry and Associates, Paul Duncker project architect.

press to zoom
Facade Detail
Facade Detail

Frank Daughtry and Associates, Paul Duncker project architect.

press to zoom
Fifth Avenue Facade
Fifth Avenue Facade

Frank Daughtry and Associates, Paul Duncker project architect.

press to zoom
1/5
Corporate Headquarters
Enercrest Oilfield Services
 

8,000 sq.ft. corporate headquarters building for an oilfield services company. Structure incorporates Parallam & exposed structural steel trusses, posts and open web joists and incorporates passive solar design, generous roof overhangs (which capture low angle winter sun while providing shade from high angle summer sun) & an on site wind turbine. Building includes 10 private offices, open office space for 30, 12 seat conference room,  full kitchen and a public use Assembly Wing with a separate entrance for training seminars.

 

Teton Valley Ranch Camp
Dining Hall

5,000 sq.ft. clear span engineered heavy timber structure attached to an existing commercial kitchen. Includes      seating for 300, a meeting room, camp museum, co-ed restrooms and support facilities. Engineered Parallam               structure with hand hewn log spine suggests a narrative history of the development of the camp over time.

Collaboration with Michael Folwell Architecture, Boulder, CO.

Oswald Gallery

Commercial photography gallery on Center Street in downtown Jackson including public gallery space, private presentation rooms, second story framing workspace, reception area, pantry and offices.

Grand Teton National Park Association

HandsOn Designed  these lower level offices back in 2004. Our goal was to distribute the natural light from just a few windows throughout the interior, resulting in a series of private windowed offices  (sandblasted for privacy) around some open office cubicles. Ten years later the organization was looking more more private spaces. We responded by installing sliding glass doors on custom steel supports between raised cubicle walls that stop short of the ceiling so fire sprinklers weren't affected. We also added custom beech cabinetry along corridors walls, and divided some offices in half with decorative partitions.

Modular Eco-Hotel 
Schematic Design

Proposed 5 unit  condo-hotel development on Flat Creek in the Town of Jackson. Steel moment frames fastened to concrete footings create ground floor parking with side by side prefabricated modules  stacked above. Atop that volume is a covered roof deck with sauna and outdoor fireplace. Photovoltaic cells, rainwater collection cisterns, geothermal heating, intgral bike racks and recycling bins support Jacksons 

Public Restroom Prototypes
Teton County Parks & Recreation

Prototypical restroom structures and outdoor pavilions scattered throughout Teton County. The design of the structures is a an attempt to develop a sustainable, cost effective architectural prototype that represents Teton County’s historic agricultural heritage while providing self sufficient, tamper resistant public amenities.

 

The Lux Lounge
Mobile cocktail lounge

Constructed from the shell of a vintage Airstream,The Lux Lounge incorporates two seating areas on either side of a fully stocked central bar, and can also serve exterior partygoers through a large awning window. It is intended to serve outdoor weddings, public gatherings and corporate events, to compliment mobile catering  equipment.

Inn On The Creek
Proposed Expansion

Proposed 4,800 sq.ft. hotel renovation creates 10 condo-hotel units ranging in size between 380 and 1,240 sq.ft. Expansion is based on zoning footprint. Designed by Praxis LLC, a joint venture partnership between HandsOn Design and Medicine Hat Inc. of Gallatin Gateway, MT. Unbuilt.

Office Building Addition
Town of Jackson

Exploration of development options related to a corner town lot with rear alley access. Designed to accommodate additional mixed use development on adjacent lots as they became available. Existing single story home would be relocated and additional buiding segments could be constructed as additive geometries without compromising the new construction. Parking largely accommodated on two streetfronts in Special Parking District.

 

Jackson Land and Cattle-
Historic Renovations

Formerly known as the Spring Gulch Equestrian Center, the project includes the renovation of three separate existing structures: a 10,000 sq,ft, hayshed conversion to a shop/ maintenance facility, a 2,100 sq.ft. storage building conversion to guest housing, and a 3,400 sq.ft. log barn conversion to a ranch manager’s residence. Anecdotal information suggests that this barn is in fact the oldest structure in Jackson Hole, though not at its current location. An innovative prefabricated truss system including an integrated floor structure was used at the upper level stabilize the log wall structure below.

Double J Ranch

A grouping of structures including a communal Dining Hall comprised of 10 reclaimed log cabins designed for       children undergoing cancer treatment     arranged around a semi circular communal space fronting a pond on a private ranch. Cabins are connected by   common bathroom and living spaces, and perform double duty as guest         and seasonal staff housing during the winter months.

The Metropolitan Club
NYC Historic Interventions

Additions and renovations to a historic McKim, Mead and White private mens club in the Itallianate Rennaisonce Revival style. Project began with a facade restoration, and grew to include the first Women's Room constructed there along with a new connecting stair, Men's Bar, and Dining Room Egress. project began under Frank Daughtry Architects and continued with Paul Duncker, Architect.

Paul Duncker, Jackson Hole architect